Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πάτρας αποτελεί ένα σύλλογο με υπερτριαντακονταετή παρουσία στα αθλητικά και δρομικά δρώμενα της πόλης της Πάτρας. Ένας σύλλογος, ο οποίος έχει αγαπηθεί και αγκαλιαστεί ευρέως από την πλατιά κοινωνική μάζα της πόλης μας, έχοντας τους πλέον απλούς σκοπούς, που δεν είναι άλλοι από τη δημιουργία υγιούς αθλητικής συνειδήσεως και τη παράλληλη δημιουργία προϋποθέσεων για την προσωπική και ατομική υγεία του κάθε πολίτη, μέσω του αθλητισμού. Τα παρελκόμενα οφέλη βεβαίως είναι πολλά, καθότι ο αθλητισμός παράλληλα παράγει και ήθος, παράγει πολιτισμό, παράγει κοινωνισμό, παράγει ανθρωπισμό. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια και με τη δύναμη των μελών του, των φίλων του, των συμμάχων, των ομοϊδεατών κ.ο.κ. σκοπεύει να πορευθεί μέσα στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στην κοινωνία μας με ένα τρόπο δυναμικό, πολυποίκιλο, πολυσήμαντο και εξόχως δημιουργικό. Και αυτό διότι ο σύλλογος αυτός δεν αποτελεί απλώς ένα σωματείο αθλουμένων, αλλά επιπρόσθετα αποτελεί ένα κοινωνικό κύτταρο το οποίο έχει ένα ανοιχτό πλαίσιο συμμετεχόντων και ιδεών, που σκοπεύει να διοχετεύσει την ενέργειά του σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας και όσους δεν έχουν γνωρίσει αυτή τη μοναδική πτυχή της καθημερινής άσκησης.

Οι προσπάθειες θα είναι όπως κάθε φορά αναβαθμισμένες. Αγώνες, προπονήσεις, events που αφορούν ετήσιους εορτασμούς ( christmas run, δρόμος θυσίας), ενημέρωση (προπονητικές ημερίδες και ημερίδες πρώτων βοηθειών), εκδρομές σε όλη την Ελλάδα, συνεργασίες με αθλητικούς φορείς για κοινές αθλητικές δράσεις και εθελοντισμό, κοινωφελείς δράσεις και ενίσχυση του κοινωνικού έργου κ.α. Μία σειρά δηλαδή δραστηριοτήτων με διττό σκοπό. Την προώθηση ενός αθλητικού ιδεώδους και την επέκταση των παρεπόμενων φυσικών και πνευματικών δραστηριότητα σε όλη την έκταση της κοινωνικής πραγματικότητας, ιδίως στη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα. Μία πραγματικότητα που ο σύλλογος μας, επιθυμεί να προσφέρει αποδράσεις και στήριξη, οι οποίες ενισχύονται και γιατί να μην ισχυριστούμε πως γιγαντώνονται, μέσα από τον δεσμό που αναπτύσσεται μεταξύ των συμμετεχόντων σε αυτή την ιδέα.

Έτσι ο σύλλογός μας, σε αυτή την κοινωνία της πληροφορίας σήμερα, ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο, ένα κεφάλαιο το οποίο αγκαλιάζει όλο και περισσότερους φίλους, όλο και μεγαλύτερο κοινό, με σκοπό να περάσει τα όρια της περιοχής μας, όπως και έχει ήδη μερικώς συμβεί, με σκοπό μα μπολιαστεί και να μπολιάσει με ιδέες ένα ακόμα ευρύτερο κοινό. Είναι γνωστό πως ο Σύλλογος μας ανήκει στην ευρύτερη κοινότητα των δρομικών συλλόγων μέσω ΕΟΣΛΜΑ-Υ, μέσω των αδελφικών δρομικών σωματείων, όπου οι κοινοί στόχοι και σκοποί ανδρώνονται μέσω της επικοινωνίας και της υγιούς ανταλλαγής ιδεών, αντιλήψεων και συνεργασιών. Πράγμα, που ο σύλλογός μας πάντοτε θα είναι ανοιχτός, πάντοτε αρωγός σε οποιαδήποτε συνθήκη και κατάσταση. Ευχόμαστε λοιπόν σε αυτό το νέο βήμα να καταφέρουμε να σταθούμε στο ύψος των απαιτήσεων σας και των ιδεών σας. Γι αυτό το σκοπό μάλιστα, δημιουργήσαμε ειδικώς και το τομέα του φόρουμ, ώστε να δίνεται ο άμεσος λόγος στην ευρύτερη δυνατή μάζα ώστε να εκφράζεται ελεύθερα και να προσθέτει στη δική μας πολλές φορές μετριότητα, λειψή σκέψη, αντίδραση και δημιουργικότητα.

Καλή περιήγηση.