"Παλαμήδειος Άθλος", Ναύπλιο - 29/11/2015

"Παλαμήδειος Άθλος 5χλμ. & Αγώνες δρόμου: 10χλμ. και 3χλμ"

Η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Ναυπλίου στην οποία προεδρεύει ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ανακοινώνει την αναβάθμιση, των αγώνων δρόμου «Παλαμήδεια», που είναι προγραμματισμένοι να γίνουν στις 29 Νοεμβρίου 2015. Oι συγκεκριμένοι αγώνες είναι αφιερωμένοι στην άλωση του Κάστρου του Παλαμηδίου και συμπίπτουν κατ’ έτος με τις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του Ναυπλίου.

Η αγωνιστική εκδήλωση θα περιλαμβάνει αγώνα δρόμου «10 χλμ. Ναυπλίου - Παλαμήδεια», με την πιστοποίηση του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, και μικρότερο αγώνα 3 χλμ. για όλους.

Image removed.

Επιπλέον θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η αγωνιστική άνοδος κάστρου του Παλαμηδείου με την ονομασία «Παλαμήδιος Άθλος».
Η άνοδος του κάστρου του Παλαμηδίου, που αριθμεί 999 σκαλοπάτια (850 μ. με ανωφέρεια), συνδυάζεται με την ασφαλτοστρωμένη διαδρομή 4,15 χλμ. καθόδου απo το κάστρο αποτελώντας έναν ενιαίο αγώνα, τον Παλαμήδειο Άθλο 5 χλμ.
Οι συμμετοχές στον «Παλαμήδειο Άθλο», θα είναι περιορισμένες και οι δρομείς, θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και όρια προετοιμασίας.

Σύντομα θα δημοσιευθεί η προκήρυξη των αγώνων και θα λειτουργήσει και ο δικτυακός τόπος της διοργάνωσης (www.nafpliocastlerun.gr), για την παροχή όλων των αναγκαίων πληροφοριών.

Δείτε Ακόμα