71ος Δρόμος Θυσίας Ιερής Πόλης Μεσολογγίου - Σάββατο 8 Απριλίου 2017

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμος  Ιερής Πόλης Μεσολογγίου αναγγέλλει την τέλεση του από 1946 καθιερωμένου στην Ιερή Πόλη της Ελευθερίας – το Μεσολόγγι- Αγώνα Δρόμου  με την ονομασία ,  «ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ» και προκηρύσσει τον 71ο ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ που τελείται στα πλαίσια  των εορταστικών  εκδηλώσεων  της επετείου  της ιστορικής Εξόδου, σε ανάμνηση του ολοκαυτώματος  των  Ελεύθερων Πολιορκημένων  (Ελλήνων και Φιλελλήνων ) στο βωμό  της Ελευθερίας  έχει σκοπό  να δώσει την δυνατότητα στους  συμμετέχοντες  δρομείς  να τιμήσουν  τους Μεσολογγίτες  που θυσιάστηκαν για τα ιδανικά  κάθε ελεύθερου ανθρώπου.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 8 Απριλίου 2017

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ:    11:30π.μ.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Αφετηρία  είναι η Ιερή Μονή του Αγίου Συμεώνος όπου κατέφυγαν οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι μετά την Ηρωική  Έξοδο ,και τερματισμός είναι η είσοδος στον κήπο των Ηρώων της Πόλης μας. Η ολική απόσταση της διαδρομής είναι  9.800 μέτρα.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στον 71ο ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι αθλητές που είναι εγγεγραμμένοι στη δύναμη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ και έχουν  ηλικία  μεγαλύτερη των 17 χρόνων. Επίσης, λαμβάνουν μέρος μέλη συνδέσμων Δρομέων  Υγείας  καθώς  και μεμονωμένοι  αθλητές . Εξυπακούεται ότι οφείλουν να έχουν περάσει Ιατρικές  Εξετάσεις μέσα στο χρονικό διάστημα που προβλέπουν οι κανονισμοί της Ομοσπονδίας  με δική τους  ευθύνη . Ανήλικοι αθλητές-τριες συμμετέχουν με αποκλειστική ευθύνη των γονέων – κηδεμόνων τους

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά και μόνο στην ιστοσελίδα: www.myrace.gr και πιο συγκεκριμμένα  στο link http://www.myrace.gr/event/86/registrations.html. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφές  μπορείτε να απευθύνεστε στην εταιρεία ALL ABOUT RUNNING   τηλ 2111168240

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Ο Δήμος Ι.Π.Μεσολογγίου θα καλύψει μόνο τις δαπάνες μετακίνησης , ως παρακάτω:

Καλύπτονται τα οδοιπορικά ( 50 Ε για Αθλητές-τριες με μετακίνηση έως 100 χιλ. , 70 Ε έως 300 χιλ.  και 100 Ε για αθλητές-τριες άνω των 300 χιλ.),  εφόσον ο αθλητής-τρια συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη τριάδα του τερματισμού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 71ου ΔΡΟΜΟΥ ΘΥΣΙΑΣ

Σάββατο 8 ΑΠΡΙΛΗ 2017

Αναχώρηση για την Ιερά Μονή Αγίου Συμεώνος  ώρα 10:00   το πρωί  μπροστά από τον χώρο στάθμευσης του  Κήπου των Ηρώων και των γραφείων της Μητρόπολης, με   μισθωμένα από το Δήμο λεωφορεία, για όσους  δρομείς  δεν έχουν μέσο  μεταφοράς για τον τόπο εκκίνησης . Η εκκίνηση του πρώτου λεωφορείου θα γίνει στις 09:45 και των άλλων ανά 10 λεπτά.

  1. Δηλώσεις συμμετοχής, παραλαβή αριθμών στη Γραμματεία του Δρόμου έως 11:15 π.μ
  2. Όρκος αθλητών  ώρα 11:25 π.μ. στο προαύλιο της Ιερής Μονής
  3. Εκκίνηση 71ου ΔΡΟΜΟΥ ΘΥΣΙΑΣ ώρα 30μ.μ μπροστά από το χώρο της Ιεράς Μονής.

Σάββατο 8 ΑΠΡΙΛΗ/2017

Απονομή επάθλων ώρα 22:00 περίπου

Η απονομή  επάθλων  θα γίνει  στον Κήπο  των Ηρώων μπροστά από τον Τύμβο  μετά το πέρας της Πομπής  της λιτανείας από τον Εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης και από τον Δήμαρχο της Ι.Π.Μεσολογγίου. Έτσι, λοιπόν οι τρεις πρώτοι αθλητές –τριες  θα παραμείνουν  στο Μεσολόγγι  για την απονομή  των βραβείων τους.

ΕΠΑΘΛΑ – ΒΡΑΒΕΙΑ

   -    1ος Νικητής /τρια

  • Αναγράφεται το όνομά του-της και η ιδιαίτερη  πατρίδα του  στην ειδική  μαρμάρινη πλάκα στον Κήπο των Ηρώων.
  • Λαμβάνει ομοίωμα σπάθης.
  • Δίπλωμα Δρόμου Θυσίας με χρυσό μετάλλιο.
  • Όποιος αθλητής είναι νικητής για τρεις(3) φορές  στο Δρόμο Θυσίας  της Ι.Π.Μεσολογγίου  με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου , δίδεται  το όνομά του  σε δρόμο της πόλης.

      - 2ος και 3ος Νικητής/τρια

Λαμβάνουν διπλώματα και μετάλλια.

              Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα απονεμηθούν  αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια.

2ος Δρόμος Θυσίας για μαθητές-τριες Δημοτικών σχολείων

Παράλληλα με τον Δρόμο Θυσίας θα διεξαχθεί και Δρόμος για αγόρια και κορίτσια Δημοτικών σχολείων συνολικής απόστασης 1000 μέτρων, με αφετηρία την Πύλη της Εξόδου και τερματισμό των Κήπο των Ηρώων

1.Συγκέντρωση των μαθητών-τριών έξω από το Πύλη της Εξόδου  ώρα 11:00 π.μ.

2.Εκκίνηση  του 2ου Δρόμου  Θυσίας για μαθητές Δημοτικών Σχολείων ώρα 11:30μμ.. από την Πύλη της Εξόδου και Τερματισμός στον Κήπο των Ηρώων

3.Οι μαθητές-τριες  που θα λάβουν μέρος οφείλουν να έχουν περάσει από Ιατρικές εξςτάσεις και η ευθύνη συμμετοχής τους βαρύνει αποκλειστικά τους γονείς- κηδεμόνες τους που πρέπει να τους-τις συνοδεύουν  μέχρι την αφετηρία και να τους –τις παραλάβουν στον τερματισμό. Υπεύθυνοι  διοργάνωσης ορίζονται οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής: Καραγιάννη Λιάνα  τηλ. 6975741814, Καραβασίλης Δημήτρης τηλ 6988100381,Φαράντος Σωτήρης τηλ 6972729394,Λιαπίκος Κώστας  τηλ.6942468036..

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

 Οι διοργανώσεις, του 71ου Δρόμου Θυσίας και του 2ου Δρόμου Θυσίας Δημοτικών Σχολείων  τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου  Ιερής Πόλης Μεσολογγίου , και οργανώνονται από το  Πνευματικό Κοινωνικό και Αθλητικό Κέντρο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, το 1ου Γυμνάσιο  Ιερής Πόλης Μεσολογγίου (Παλαμαική Σχολή) και Δημοτικά σχολεία του Δήμου.

Για οποιαδήποτε πληροφορία  σχετικά  με την διοργάνωση , μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη, υπάλληλο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου κ. Συροκώστα Αγγελική στο τηλ 2631027268

                                                                                                                                       Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ                   

                                                                                                                         Νικόλαος Καραπάνος

Δείτε Ακόμα