Δελτίο Τύπου - Επίσημη Μέτρηση Διαδρομής 36ου Ημιμαραθωνίου Αχαΐας "Φάνης Τσιμιγκάτος"

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018, για πρώτη φορά, η Επίσημη Μέτρηση και Πιστοποίηση του Ημιμαραθωνίου Αχαΐας «Φάνης Τσιμιγκάτος» και του αγώνα των 10 χλμ, με την επίσημη μεθοδολογία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων (AIMS) και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού (IAAF).

Ο κος Γιώργος Δούσηςεπίσημος και αναγνωρισμένος μετρητής των φορέων  IAFF/AIMS μέτρησε τη διαδρομή με τη μέθοδο του καλιμπραρισμένου ποδηλάτου (ή Jones Counter), δηλαδή ποδήλατο στη ρόδα του οποίου είχε τοποθετηθεί ειδικό όργανο και κάρφωσε «ειδικά καρφιά» στην άσφαλτο ανά 1 χιλιόμετρο.

Στην μέτρηση ήταν παρόντες από την Οργανωτική Επιτροπή του Ημιμαραθωνίου, ο κος Ορφανόπουλος Δημήτρης εκπρόσωπος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου και η κα Παναγιωτοπούλου Ελένη εκπρόσωπος του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 10:00 το βράδυ της Τρίτης  και ολοκληρώθηκε στις 5:30 το πρωί της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου. Προτιμήθηκαν νυχτερινές ώρες, για να υπάρχουν συνθήκες ήπιας κυκλοφορίας.

Σε όλη την διαδικασία της μέτρησης υπήρχε συνοδεία από περιπολικό της ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ, για προστασία και έλεγχο της κυκλοφορίας των οχημάτων. Ευχαριστούμε θερμά την Διοικητή τής Τροχαίας Πατρών, κ. Παναγοπούλου Ιωάννα για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας, καθώς και το πλήρωμα τού περιπολικού.

Με την μέτρηση της διαδρομής τού αγώνα, εξασφαλίζονται:

1. η Ακριβής Χιλιομετρική Απόσταση και

2. η Επίσημη Αναγνώριση των Επιδόσεων των Αθλητών και Αθλητριών

Έτσι λοιπόν, από τον φετινό 36ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΧΑΙΑΣ «ΦΑΝΗΣ ΤΣΙΜΙΓΚΑΤΟΣ», όλες οι επιδόσεις και τα ρεκόρ που θα γίνουν, στους αγώνες των 21.098 μέτρων  και των 10.000 μέτρων, θα είναι επίσημα και διεθνώς αναγνωρισμένα.

Εκ της Οργανωτικής Επιτροπής

Δείτε Ακόμα