Δελτίο Τύπου για Ημερίδα Παροχής Πρώτων Βοηθειών

     Με ιδιαίτερη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα: “Παροχή Πρώτων Βοηθειών - Η Γνώση Σώζει Ζωές”, την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πάτρας σε συνεργασία με το Σώμα Εθελεντών, Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγωσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η οποία έλαβε χώρα το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 στην Αίθουσα Τύπου του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Σταδίου Πατρών.
Ευχαριστούμε θερμά, τους εκπαιδευτές Κουτρουμάνη Βασίλειο και Κουλούρη Κωνσταντίνα που μας ενημέρωσαν για το σωστό τρόπο αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών, που μπορούν να συμβούν στην καθημερινότητά μας, καθώς και τον πρώην πρόεδρο του συλλόγου μας, κο Θεόδωρο Λάζαρη για την βοήθειά του στις αναπαραστάσεις. Μας δίδαξαν τις άμεσες ενέργειες βοήθειας που πρέπει να προσφέρουμε σε έναν ασθενή ή τραυματία, στον τόπο του συμβάντος, πριν την εξειδικευμένη ιατρική αντιμετώπιση. Στόχοι που επετεύχθησαν:
- Η διατήρηση του ανθρώπου στην ζωή, Αποκατάσταση της αναπνευστικής και καρδιακής λειτουργίας, καθώς και αντιμετώπιση αιμορραγίας
- Η πρόληψη και αποφυγή περαιτέρω βλαβών/κακώσεων
- Η προσπάθεια υποβοήθησης της ταχύτερης και καλύτερης ποιοτικά αποκατάστασης της υγείας του
- Η σχετική βελτίωση της κατάστασης του θύματος, που μπορεί να προκύψει τόσο με τις προσπάθειες ανακούφισης του, όσο και με τη δημιουργία κλίματος ασφάλειας και προστασίας.
Τέλος, ευχαριστούμε το Δήμο Πατρέων για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας.

Εκ του Δ.Σ.

Δείτε Ακόμα